• Mat & Dryck 18.06.2014

  Har du någon närstående som fyller år snart eller vill du bara överraska någon med en smakrik present? Då finns det många roliga presentalternativ! Provsmakningspresenter har blivit alltmer populära och det är inte så konstigt med tanke på att vi alla gillar att äta och dricka gott.

  Vinprovning

  Ett populärt alternativ att ge bort som present nu för tiden är en smakresa. Det finns många olika typer av smakresor beroende på vad som uppskattas mest av presentmottagaren. En vinprovning eller en ostprovning är två populära alternativ och sådana anordnas i de flesta städer i Sverige. Du behöver alltså inte resa till en vingård i Frankrike, även om en sådan resa garanterat skulle vara en uppskattad present. Det finns även flera företag som erbjuder lösningar för dig som vill bjuda någon på ett gott vin utan att ta till en hel vinprovning. Hos vinklubben Mammamia kan du köpa olika attraktiva viner som du kan ge bort som present – en flaska fint italienskt vin brukar uppskattas av de flesta, och här levereras vinerna även direkt hem till dig. Eller så köper du några fina viner och har en egen vinprovning för födelsedagsbarnet.

  Om din vän inte gillar vin finns det naturligtvis många andra alternativ för den som vill smaka något gott. Vi har redan nämnt ostprovning, som tillsammans med en bricka goda kex kan bli en väldigt trevlig upplevelse. Vidare går det också att gå på chokladprovning, exempelvis på Chokladfabriken.

  I många fall kan du med fördel kombinera alla ovanstående smakupplevelser med varandra. Då kan du exempelvis köpa in en god flaska vin eller två, några spännande ostar, spröda kex, vindruvor samt avsluta det med ett par goda, handgjorda chokladpraliner. En total smakupplevelse för dig och personen du vill överraska med en trevlig present!

  Posted by admin @

Arkiv

Kategorier