• wood toys_535387864

  Ska du på barnkalas och tycker det är svårt att komma på vilken present du ska ge bort? Du är absolut inte ensam om att ha den känslan! Men misströsta inte, här får du hjälp med att komma på vad du ska ge bort i present, presenter som både barnen och barnets föräldrar mer stor sannolikhet kommer att bli glada över.

  Träleksaker – en återvändande trend

  Träleksaker är en kategori leksaker som de senaste åren har blivit mer och mer trendigt, men träleksaker är ju så klart inget nytt påhitt, tvärtom – det är en trend som har återvänt! Tidigare var alla leksaker gjorde i trä och det är snarare plastleksaker som är ett nytt påhitt. Men varför börjar allt fler och fler välja bort leksaker i plast? Detta finns det flera anledningar till, bland annat så håller träleksaker mycket bättre men den största och viktigaste anledningen är för att plast innehåller kemikalier som kan var giftiga. Naturskyddsföreningen har gjort en guide med 10 steg på vad som är bra att tänka på för att avgifta rummet och där finns det flera punkter med som behandlar plast.

  Många av de leksakerna som under en period endast fanns i plast, finns nu att finna i trä. En färgglad och rolig leksak som kommer bli populär hos barnet som får det i present men också hos de medvetna föräldrarna.

  Trä är mycket bättre för miljön

  Träleksaker är bra ur ett hållbarhetsperspektiv på två sätt, det ena är att leksakerna håller längre, de går inte sönder lika lätt och produkter med längre livslängd är bra för miljön eftersom de kan användas av fler barn. Anledning nummer två är att tillverkningen av träleksaker är mycket mer miljövänlig än vad plastleksaker är.

  Posted by admin @

Arkiv

Kategorier