• Barn önskar sig alltid en massa saker när de fyller år. Vissa saker kan vara lätta att införskaffa, såsom en boll, medan andra är lite för svåra att ge, exempelvis superkrafter eller en hundvalp. Hur ska man tänka när man ger barn en födelsedagspresent? Vad är bra att ge?

  Slumpa plattor och mobiler

  Små barn behöver inga telefoner eller surfplattor för att ha roligt. Det har faktiskt framkommit i en ny forskning från Boston University School of Medicine att barn med surfplattor kan få svårare att skapa sociala relationer. De kan också få svårt att självreglera, det vill sig lära sig att lugna ner sig själv. Genom att räcka barnet en surfplatta varje gång du inte har tid eller varje gång du tycker att barnet ska sitta lugnt och stillsamt, ökar risken att ditt barn har svårare att knyta an till andra.

  Svenska forskare påpekar att barn som får spela lärorika barnspel då och då på en surfplatta påverkas inte på detta sätt, speciellt inte om föräldrarna är med och umgås med barnet. Men man ska akta sig för att ge barnet en chans att stänga in sig själv och stänga ut andra flera timmar om dagen.

  Utvecklande presenter

  Det bästa man kan köpa till barn är presenter som utmanar och uppmuntrar deras tillväxt som människa. Små barn gillar färger och enkla saker så här kan man lätt köpa bollar, träklossar och liknande produkter. Men redan när barnet är runt 3-4 börjar de ha större vetskap om omvärlden. De har också en otroligt livlig fantasi som senare kan uttrycka sig i små lögner.

  Uppmuntra deras fantasiliv så mycket som möjligt. Det hjälper dem att få ett rikt inre liv och social förmåga. Köp exempelvis maskeradkläder eller masker som de kan få leka med när de vill.

  Lite äldre barn kan istället få knep och knåpböcker, och olika slags pussel som stimulerar deras logiska tänkande och ger ordentligt med hjärngympa. Det bästa är att medan de lär sig, har de kul! Och det är ju huvudsaken med alla presenter, eller hur?

  Posted by admin @

Arkiv

Kategorier