• 5493632-make-up-case

  Många spenderar varje år stora summor pengar på smink och tillbehör till detta. Hur sminket har tagits fram, vad det har för påverkan på djur och natur samt vad som händer med det efter att det inte länge duger är det inte lika många som tänker på. Att därför kombinera en fin sminkpresent med ett grönt samvete för att få till en riktig fin present gör både plånboken hos personen som får gåvan och naturen glad.

  Det gröna sminket

  Att ta fram och tillverka kosmetika är en miljökrävande process som ofta tar på både djur och natur genom skadliga ämnen och djurtester. Att handla kosmetika med en god tillverkningsprocess som inte lämnar lika djupa spår i miljön är inte alltid lätt. Idag finns det fler hemsidor än butiker som erbjuder miljövänligt smink som är fritt från djurtester och ämnen som kan skada hyn. Man kan också handla från återförsäljare som donerar en procent av sin vinst till miljöprojekt. Trots att medvetenheten bland sminktillverkare och återförsäljare har ökat markant de senaste åren har många av de stora kosmetikföretagen ännu inte en plan för hur man kan göra sina produkter och tillverkningsprocess grönare.

  Hur du väljer rätt smink

  Trots att du anser att din flickvän är som vackrast när hon är naturlig finns det ändå en hel badrumslåda fylld med ögonskuggor, mascara och sminkborstar. Smink och tillbehör är en riktigt uppskattad present hos många sminkintresserade, men det kan vara lättare sagt än gjort att köpa smink till någon annan än en själv. Hemsidan Presenttips har sammanställt en lista över saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa smink i present till en bekant, och här nedan följer ett antal tips från denna för att hjälpa dig på traven:

  Börja med att kika in sminklådan och se vad som finns, vad som fattas och vad som kan fyllas på för att få en aning om vad som skulle utgöra en bra och praktisk present. Se till att välja rätt nyans och att du har koll på vilken makeup-stil mottagaren har. En som sminkar sig mycket uppskattar mer vågade nyanser och avancerade produkter, till exempel.

  Posted by admin @

Arkiv

Kategorier