• Present, Tips 08.01.2015

  När man ska köpa presenter åt små barn kanske man inte alltid vet vad som är lämpligt, speciellt inte om det inte är sitt eget barn. Här följer några tips om olika typer av leksaker som de flesta småttingar kan ha roligt med.

  Vad många först börjar med är om man ska köpa till en pojke eller flicka, men mer och mer har folk börjat släppa något på detta. När de först börjar upptäcka leksaker bortom skallror och liknande är det bra att låta dem leka med alla sorters leksaker och se vad de själva tycker bäst om.

  4290824-wooden-building-blocks

  Något som de flesta hade när de var små var byggklossar, de är perfekta för barn som håller på att träna upp koordinationsförmågan och det finns också många klossar som är utvecklade för pedagogiska syften, som klossarna med bokstäver vi alla är bekanta med. Sorteringslådan är också ett klassiskt exempel, rätt kloss för rätt hål.

  En gammal favorit sedan länga tillbaka är dragleksakerna, det är troligtvis en av de äldsta typer av leksaker som fortfarande tillverkas idag. Dessa passar bra för barn 1-3 år  och de brukar ofta vara i form av fordon eller djur. Kanske barnet till och med har ett favorit djur?

  Pussel är en till vanlig leksak för små barn, igen så är det en pedagogisk leksak som hjälper barn att lära sig hur saker och ting hör ihop. För de riktigt små finns det även pussel med knoppar mitt på biten för att de enkelt ska kunna greppa och placera dem.

  Leksakstågbanor är också något som funnits i väldigt många år. Om man vet att barnet gillar att bygga är dessa banor helt perfekta, de är lätta nog för barn att sätta ihop på egen hand och de främjar även kreativitet och problemlösning, banan måste ju kunna möta sin andra ände så att tåget kan åka runt runt.

  2226560-colorful-wooden-toy-train-on-tracks

   

  Posted by admin @

Arkiv

Kategorier